Kolejny imprezowy przepis. Tym razem na kurczaczki marynowane w keczupie z sosem feta z bazylią. Idealna przekąska na sylwestra 🙂

_MG_7774

Składniki:

Podwójna pierś z kurczaka

Ketchup Kotlin

2 łyżki oliwy

sól, pieprz, papryka mielona

100 g sera feta

kilka łyżek jogurtu

posiekana bazylia

2 ząbki czosnku

łyżeczka soku z cytryny

Piersi kroimy wzdłuż na długie paski. Z ketchupu, oliwy i przypraw robimy marynatę i zalewamy nią kurczaka . Odstawiamy na około godzinę do lodówki.

Ser feta, jogurt naturalny, sok z cytryny oraz posiekane  ząbki czosnku blendujemy. Przed podaniem dodajemy posiekane listki bazylii i doprawiamy sola i pieprzem.

Kurczaczki nadziewamy na patyczki do szaszłyków i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 25 minut.

Sos przelewamy do literatek i do każdej wkładamy jeden patyczek z kurczakiem.

Smacznego 🙂

_MG_7791

 
I LOVE KETCHUP

Reklamy