small

12 przegrzebek
4 gałązki rozmarynu
sól, pieprz
SOS MIĘTOWO-LIMONKOWY
pęczek świeżej mięty
pęczek zielonej pietruszki
sok z jednej limonki
SALSA JABŁKOWA
3 jabłka
garść kiełków groszku
sok z cytryny
pieprz, sól
oliwa z oliwek

Naostrz końcówki gałązek rozmarynu i nabij na nie umyte i osuszone przegrzebki. Posyp solą i pieprzem.  Piecz na rozgrzanym grillu po 2-3 minuty z każdej strony.

Przygotuj sos: utrzyj blenderem mięte, pietruszkę i sok z limonki. Ucieraj do uzyskania jednolitej konsystencji. By uzyskać odpowiednią konsystencje możesz dodać  wody.

Przygotuj salsę: jabłka pokrój w mała kostkę i skrop sokiem z cytryny, dodaj pokrojone kiełki groszku, dopraw sola i pieprzem. Przed podaniem skrop oliwa z oliwek.

www.alma24.pl

GRILL PIKNIK Menu

Advertisements